harbourtour2023merlijnsphotography-7233

GEEN ZEE TE HOOG VOOR DEZE FIETSERS. DIT WAS DE HARBOUR TOUR 2023

Op zondag 17 september vond vanuit de Rotterdamse haven de 7e editie van de Harbour Tour plaats. In de vroege ochtend verzamelden fietsers uit heel het land bij Toll Global Forwarding. De overslaghal van dit Rotterdamse havenbedrijf is de perfecte startplek voor een tocht door de grootste containerhaven van Europa.

Bij deze editie konden de deelnemers kiezen voor 60, 80, 100 of 140 bijzondere kilometers door de Rotterdamse haven, Zuidland, Vierpolders, Rockanje en IJsselmonde. Vanuit de start hadden de deelnemers de wind vol in de zeilen. Met veel souplesse navigeerden de toerfietsers door de Rotterdamse haven.

 

Uniek aan de Harbour Tour is dat je als deelnemer over een aantal bijzondere haventerreinen fietst die normaal afgesloten zijn. Eén keer per jaar zetten een aantal grote havenbedrijven hun poorten open voor de deelnemers van de Harbour Tour. Zo reden de deelnemers bij Bertschi onder een gigantische hijskraan, ging het parcours dwars door de loods van Broekmans en genoten de deelnemers bij de Kees in ’t Veen van de indrukwekkende hoeveelheid scheepscontainers. Ook op de terugweg viel er een hoop te genieten want daar ging het parcours door bossen, duinen en natuurgebieden. Op de dijk moesten de deelnemers even alle zeilen bijzetten om de tegenwind te overwinnen.

 

Op de verzorgingsposten konden de deelnemers hun energievoorraad weer aanvullen met bananen, koeken en de hoogwaardige sportvoeding van Amacx. De muzikale ondersteuning van Tutti Saxi, shantykoor de Hoeksche Waard en shantykoor Rotterdam maakten het feestje compleet.

Na een mooie tocht kwamen de deelnemers moe, voldaan maar met een brede glimlach over de finish. Daar ontvingen ze een Harbour Tour bidon en een welverdiende medaille als herinnering. Vervolgens was het tijd om na te genieten met een drankje en verhalen uit te wisselen op het finish feest. 

 

WE ARE CYCLING

De Harbour Tour was de laatste Nederlandse We Are Cycling toertocht van 2023. Volgend jaar organiseren we weer een aantal bijzondere en compleet verzorgde fietstochten in Nederland. Wil je volledig op de hoogste blijven van de We Are Cycling evenementen? Word dan lid van de We Are Cycling Strava club.

Deel dit bericht

Meer nieuws