Event info

Ahoy fietsers! Fiets zondag 15 september 2024 mee met de 8e editie van de Lidl Harbour Tour! Een unieke experience toertocht door de Rotterdamse haven, Zuidland, Vierpolders en Rockanje. Je kunt dit jaar kiezen voor een route van 60, 80, 100 of 140 kilometer.

De routes gaan over een aantal bijzondere haventerreinen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. De unieke combinatie van rauwe industrie en prachtige natuurgebieden maken de Lidl Harbour Tour een onvergetelijke ervaring.

Blijf na de finish ook zeker nog even hangen op het finish feest. Op het finish feest zijn stands van onze partners, is er muziek en geniet je van een heleboel gezelligheid. De perfecte gelegenheid om verhalen uit de wisselen met je fietsvrienden.

Goed voorbereid

Goed voorbereid

Programma zaterdag 15 september

TijdActiviteit
7.30 – 11.00 uurAfhalen startbewijzen
8.00 – 9.30 uur (elk kwartier)Startwaves 140 km
8.30 – 10.00 uur (elk kwartier)Startwaves 100 km
9.00 – 10.30 uur (elk kwartier)Startwaves 80 km
9.30 – 11.00 uur (elk kwartier)Startwaves 60 km
16.00 uurSluiting finish

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Belangrijke info

Wat zijn de routes?
Klik hier voor alle informatie over de routes.

Hoe bereik ik het evenemententerrein?
De start en finish vinden plaats bij onze parcourspartner Toll Global Forwarding in de Waalhaven. Het adres is Van Riemsdijksweg 63, 3088 HB in Rotterdam.

Parkeren
Er is voldoende gratis parkeergelegenheid nabij start-finish. Je vindt de verschillende parkeerterreinen op de parkeerkaart. Het VIP-Parkeerterrein (geel) is alleen toegankelijk op vertoon van een VIP-parkeerkaart. De andere parkeerterreinen (blauw) zijn gratis toegankelijk voor alle deelnemers.


Waar kan ik mijn fiets stallen?
Het evenemententerrein is een afgesloten terrein waarbij controle zal plaatsvinden op de fietsen van de deelnemers. Hoe werkt dit? In de enveloppe van het stuurbordje zitten 2 bandjes met een corresponderend nummer. Hiervan dien je 1 bandje om je pols te hangen en 1 bandje aan je fiets. Als je na afloop van de Lidl Harbour Tour het evenemententerrein verlaat dan vindt er een controle plaats bij de uitgang.

Wordt mijn startbewijs ook verstuurd naar een adres in het buitenland?
Heb je een adres buiten Nederland opgegeven bij je inschrijving? Dan wordt je startbewijs niet thuisgestuurd. De envelop met startbescheiden kun je dan ophalen bij de helpdesk op het evenemententerrein.

Geef jouw deelname extra betekenis door geld op te halen voor KWF. 

Maak een actiepagina aan en kom in actie. Vraag vrienden en familie om je te sponsoren. Lukt het jou om minimaal 500 euro op te halen voor 1 september? Dan koopt KWF voor jou (eventueel) een startbewijs en krijg je het unieke Fiets tegen kanker- shirt gratis thuis gestuurd.
Meer informatie over alle mogelijkheden lees je hier.

Worden er foto’s gemaakt?
Er zijn fotografen van de organisatie om de sfeer onderweg en op het wielerfestival vast te leggen. Ook zal er een aftermovie gemaakt worden. Na afloop van de tocht vind je de foto’s op onze Facebookpagina.

Deelnemersfotografie
Ook zullen er onderweg fotografen van Marathon Photos aanwezig zijn om foto’s van de deelnemers te maken. Deze kun je achteraf bekijken en bestellen via Marathon Photos Live.

Kan ik de GPX bestanden van de routes downloaden?
In de week voorafgaand aan het evenement ontvangen alle ingeschreven deelnemers van ons de laatste informatie per mail. In deze mail ontvang je ook een link naar de GPX bestanden van de routes.

Wat is de minimumleeftijd om deel te nemen?
De minimumleeftijd voor deelname is 16 jaar.

Na de finish
Na afloop van het evenement nodigen we je graag uit om na te genieten op het finish feest.  Op het finish feest zijn stands van onze partners, is er muziek en geniet je van een heleboel gezelligheid. De perfecte gelegenheid om verhalen uit de wisselen met je fietsvrienden.

Hoe laat kan ik starten?
De start zal plaatsvinden in waves. Je kunt tijdens het inschrijven zelf kiezen in welke startwave je wilt starten.

Startwave wijzigen
Wil je wijzigen van startwave, dan kun je dit zelf aanpassen in jouw dashboard, mits de gewenste wave nog niet is uitverkocht.

Kan ik mijn startbewijs overdragen?
Je kunt jouw inschrijving overdragen aan iemand anders via je persoonlijke dashboard. De link naar het dashboard vind je in de bevestigingsmail die je hebt ontvangen bij je inschrijving.

Er worden €3,- administratiekosten gerekend voor het overdragen van de inschrijving, deze dient de koper te betalen.

Waar kan ik mijn stuurbordje ophalen?
Heb jij bij het inschrijven gekozen voor startbescheiden ophalen? Dan kun je deze ophalen bij de start van het evenement. In de week voorafgaand aan het evenement ontvang je een email met meer informatie.

Wanneer wordt mijn stuurbordje thuisbezorgd?
Heb je bij het inschrijven ervoor gekozen om jouw stuurbordje thuisbezorgd te krijgen. Dan kun je deze in de week voorafgaand aan het evenement op het door jou ingevulde adres verwachten. Controleer of jouw adresgegevens nog kloppen door in te loggen via jouw dashboard.

Er worden €3,- administratiekosten gerekend voor het overdragen van het stuurbordje, deze dient de koper van het stuurbordje te betalen om het stuurbordje op naam te zetten.

Is technische assistentie aanwezig?
Heb je onderweg problemen met je fiets of ondersteuning nodig? Dan kun je beroep doen op het noodnummer. Dit nummer staat op de infokaart die je bij jouw startbescheiden ontvangt. De organisatie komt dan zo snel mogelijk naar je toe om je te helpen. Let wel op, zorg ervoor dat je fiets in goede staat is als je aan de start verschijnt.

Wat is een toertocht?
De Lidl Harbour Tour is een recreatieve toertocht. Het is dus geen wedstrijden en daarom is er ook geen tijdsregistratie. Deelname aan deze compleet verzorgde toertocht is mogelijk voor ieder niveau. Er zijn verschillende afstanden, zo is er voor iedere deelnemer een uitdagende afstand en parcours. Bekijk onze wat is een toertocht pagina voor meer informatie.

Hoe kan ik me voorbereiden op de Lidl Harbour Tour?

Om optimaal voorbereid aan de start te staan, is de Lidl Harbour Tour een samenwerking aangegaan met Fondo, de bekroonde trainingsapp van de KNWU.

Speciaal voor de Lidl Harbour Tour heeft een KNWU talentcoach voor alle afstanden een 4-weeks trainingsprogramma klaar gezet. Het programma gaat van start op 19 augustus.

  • Je bepaalt zelf of je 2, 3, 4 of 5x per week wilt trainen, zodat Fondo je automatisch de juiste trainingen voorschotelt.
  • Je stuurt jouw trainingen eenvoudig naar Garmin, Wahoo en Zwift, en trainen kan je op basis van hartslag- en vermogensgegevens of gevoel.
  • Je vindt het trainingsschema voor de Lidl Harbour Tour op de homepage van de Fondo app.

Met code HARBOUR claim je hier één maand gratis toegang tot Fondo Pro.

Fondo is de trainingsapp van de KNWU. Voor fietsers van alle niveaus die van een uitdaging houden. Zoals het rijden van een lange tocht, het verbeteren van je PR, het beklimmen van een berg óf het rijden van de Lidl Harbour Tour.

Download voor iOS of Android.

Zijn er verzorgingsposten onderweg?
We zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten tijdens de tocht. Op de verschillende routes vind je elke 40 a 50 km een verzorgingspost waar je even rustig bij kunt komen en je energieniveau een boost kunt geven met o.a. koeken, vers fruit, sportdrank van Lidl en hoogwaardige sportvoeding van Amacx.

Verzorgingspost 1: Kees in ‘t Veen (Moezelweg 151, Rotterdam)
Op de routes van 80, 100 en 140 km
Open van 08.45 – 12.00 uur

Verzorgingspost 2: Voorne Gas (Achterdijk, Vierpolders)
Op de route van 140 km
Open van 10.00 – 13.15 uur

Verzorgingspost 3: PRC Delta (Wielrenpad 2, Spijkenisse)
Op alle routes
Open van 10:15 – 15:15 uur

De finish sluit om 16.00 uur

Do you care about cycling?
Bij al onze fietsevenementen kom je dit bord tegen op het evenemententerrein en de verzorgingsposten. We willen hiermee bewustwording creëren bij onze deelnemers. We hebben dit vertaald in vijf duidelijke pictogrammen.

Tijdens een toertocht maken we gebruik van de openbare weg. Toon onderweg respect voor mede-fietsers, andere weggebruikers en omwonenden en ga netjes om met de prachtige omgeving waarin we fietsen.

 

Kan ik mijn afstand wijzigen?
Je kunt op de dag zelf nog kiezen welke afstand je gaat rijden. Dit hoef je niet door te geven aan de organisatie.