20220918-par-pa-fotografie-harbourtour-galazo-20220069-1k-kopie

5 TIPS VOOR EEN BEHOUDEN VAART EN ONVERGETELIJKE HARBOUR TOUR!

Op zondag 17 september is het tijd voor de 7e editie van de Harbour Tour. Deze bijzondere experience toertocht gaat door de Rotterdamse haven, Zuidland, Vierpolders en Rockanje. We hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet om er een onvergetelijke fietsdag van te maken!

1. EEN GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

Voorafgaand aan de Harbour Tour kun je thuis al een hoop voorbereiden, zo verloopt je fietsdag nog relaxter.

Zorg dat je fietskleding gewassen is en leg eventueel de avond van tevoren alvast je fietsoutfit, schoenen, helm en anders spullen klaar.

Ook is het handig om je bidon(s) thuis alvast te vullen met water of sportdrank voor de eerste kilometers.

Niet onbelangrijk; check je fiets! Pomp thuis je banden op en check je remmen en versnellingen zodat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan. Zorg ervoor dat de fiets goed is afgesteld op jouw lichaam om ongemak of blessures te voorkomen. Dit maakt fietsen tijdens de toertocht veel comfortabeler en zo kan je nog meer genieten!

Heb je de startbescheiden al thuis ontvangen? Bevestig je stuurbordje dan alvast op je fiets. Als je gekozen hebt voor ‘startbescheiden ophalen’ dan kun deze ophalen bij de start van de Harbour Tour.

Zorg verder voor een goed ontbijt voorafgaand aan de Harbour Tour en plan van te voren alvast je route naar de start-finish bij Toll Global Forwarding. Het adres is Van Riemsdijksweg 63, 3088 HB in Rotterdam.

2. CHECK VAN TEVOREN HET WEER

Check een dag van te voren nog even de laatste weerupdates, zodat je weet in welke omstandigheden je gaat rijden.

Pas je fietsoutfit aan op de weersomstandigheden. Twijfel je tussen korte of lange mauwen of een korte of lange broek? Dan kunnen losse armstukken en beenstukken een uitkomst bieden. Deze kun je tijdens de rit nog aan- of uit trekken.

Wordt het erg zonnig of warm? Zorg dan dat je je goed insmeer met zonnebrand en zorg ervoor dat je genoeg drinken mee kunt nemen.

3. VEILIG EN RESPECTVOL FIETSEN

Ga veilig en respectvol om met elkaar en de omgeving. Zo wordt je deelname aan de Harbour Tour nog leuker. Tijdens de Harbour Tour maken we gebruik van de openbare weg. Houd je daarom aan de verkeersregels en toon respect voor mede-fietsers, andere weggebruikers en omwonenden.

Bewaar de verpakkingen van je sportvoeding en gooi deze weg bij de verzorgingsposten zodat we de omgeving niet vervuilen.

Op het evenemententerrein en de verzorgingsposten vind je de We Care About Cycling borden met 5 duidelijke pictogrammen als geheugensteuntje.

4. PARCOURSKENNIS

Deze bijzondere experience toertocht gaat door de Rotterdamse haven, Zuidland, Vierpolders en Rockanje. De routes zijn 60, 80, 100 en 140 km lang en je fietst onderweg over een aantal indrukwekkende haventerreinen waar je normaal gesproken niet mag komen, laat staan fietsen!

Alle routes zijn duidelijk aangegeven met felgekleurde pijlen, zo kun je niet verkeerd rijden. Daarnaast ontvangen alle ingeschreven deelnemers voorafgaand aan het evenement een e-mail met de gpx-bestanden van de routes, zodat je deze in je fietscomputer kunt zetten.

Bekijk van tevoren de parcourskaart op onze website. Op deze parcourskaart kun je o.a. de verzorgingsposten zien. Bij deze verzorgingsposten kun je je energieniveau een boost geven met onder andere koeken, vers fruit, sportdrank en sportvoeding van Amacx.

5. MAAK VOORAL VEEL PLEZIER!

Het belangrijkste van deze toertocht is dat je veel plezier hebt. Geniet van de bijzondere combinatie van rauwe industrie en prachtige natuurgebieden. De Harbour Tour is een experience toertocht, maak er geen wedstrijd van maar neem de tijd om te genieten. Er is voldoende tijd want de finish sluit pas om 16.00 uur.

Na afloop van de Harbour Tour nodigen we je graag uit op het finish feest bij Toll Global Forwarding. Als aandenken aan je fietsprestatie ontvang je een medaille en een bidon. Verder is er op het finish feest een dj, muziek en een heleboel gezelligheid. Neem de tijd om even na te genieten en verhalen uit de wisselen met je fietsvrienden.

Deel dit bericht

Meer nieuws